FSC® certificaat

FSC Ambrosia Design

Onze visie over hout en bosbeheer

Al enige tijd beschikken we over een FSC® certificaat om hout uit verantwoord bosbeheer aan te leveren. We hebben voor dit certificaat gekozen omdat we bewust een steentje willen bijdragen aan een betere wereld.
Wij doen dit vanuit de natuur en willen ervoor zorgen dat onze kinderen ook nog een toekomst hebben. Ook nog kunnen ravotten in de bossen en verschillende dingen kunnen leren.

We hopen dat er meer mensen achter dit standpunt staan en we gezamenlijk de wereld een klein beetje kunnen verbeteren.

Wat is FSC?

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een verantwoord bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

FSC heeft een vertegenwoordiging in meer dan 50 landen. FSC België is de Belgische vertegenwoordiging van het internationale FSC netwerk.

FSC : de beste garantie voor verantwoord bosbeheer

Een FSC label of claim op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (bv ook door recyclage). Het gebruik van FSC claims of labels is aan strikte regels en controle onderworpen.

De strenge eisen van het FSC label en haar geloofwaardigheid worden breed erkend. Het FSC label is het enige label in zijn soort dat ondersteund wordt door milieuorganisaties zoals WWF en Greenpeace, alsook door sociale en economische factoren. Op vlak van het aantal bedrijven dat actief bezig is met FSC certificering, is het FSC systeem zowel in België als wereldwijd het grootste.

Voor extra info bezoek

www.fsc.be

Written by:

Category: Think green

Posted On: 24 Sep 13

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: