Aanplanting geboortebos Kapellen + Kunstwerk

OoievaarGeboortebos Kapellen 2010-2012

In Kapellen hebben we ons allereerste geboortebos aangeplant. Dit gebeurde in samenwerking met de gemeente Kapellen, de scouts 51ste Sint-Mauritius en Bosgroep Antwerpen Noord en Skip’d. De kinderen van 2010 tot 2012 werden samen met de familie en vrienden uitgenodigd om de 1800 bomen te komen aanplanten. Zondag 17-10-2013 waren er toch ongeveer 800 personen aanwezig die met alle plezier de bomen hebben geplant. Er werd een gevarieerd bos aangeplant van wintereiken, winterlindes, haagbeuken, tamme kastanjes, hazelaars, sporkehout en zes grote zomereiken. De hele aanplant was onder deskundige begeleiding van de Bosgroep en een hoop vrijwilligers, waarvoor we zeer dankbaar zijn. De gemeente had voor alle kindjes een persoonlijk naamplaatje gemaakt zodat ze de komende jaren hun eigen boom zouden kunnen terugvinden.

Kunstwerk “De Ooievaar op zijn nest”

Om het geheel een duidelijke herkennings-/herinneringspunt te geven hebben wij er een passend kunstwerk bij voorzien. Tezamen met Furbanice (Nice Urban furniture) en PeQu (Peter Quirijnen) die instond voor het ontwerp en toch ook een belangrijk deel van de realisatie hebben we een “Ooievaar op zijn nest” voorzien. Het kunstwerk is uitgevoerd in kleine stukjes Cortenstaal waardoor een speels geheel is gecreëerd en dat perfect past in de omgeving van het bos.

Scouts terrein/randanimatie

Het bos werd aangeplant op het terrein van de scouts 51ste Sint-Mauritius in de Wolvenbosdreef 8 in Kapellen. Verder had de scouts nog leuke randanimatie voorzien zoals schminken, spelen in de bossen, een muziekgroepje, een lekker gezellig kampvuur en nog de nodige versnapering en drankjes.

Extra bossen

In de toekomst hopen we nog meer bossen te kunnen realiseren. We hopen dit nog te kunnen realiseren in onze gemeente Kapellen maar als dit geen optie is gaan we in de omgeving zoeken naar gronden. Hierbij dus nog eens een oproep: wie grond ter beschikking wil stellen om bomen/bos aan te planten mag ons steeds contacteren.

Written by:

Category: Think green

Posted On: 24 Nov 13

Tags:, ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: